به گزارش روابط عمومی موسسه «زیتون» مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین در حاشیه بازدید از کانون فرهنگی «زیتون»، با اشاره به لزوم توجه به ابعاد فرهنگی اربعین گفت: سال گذشته طرحی به اسم روایتگران اربعین از طرف این کمیته در مسیر پیاده‌روی اربعین برگزار شد که در آن سخنرانان به روایتگری مصور اربعین می‌‌پرداختند.

 

،«حجت‌الاسلام حمید احمدی»، روایتگری حماسه عاشورا را سبک نوینی از گفتمان‌سازی عاشورایی دانست و گفت: البته، توجه و تسلط راوی به تاریخ مستند و معتبر از بایسته‌های روایتگری است که مبلغ و روحانی نیز باید به این امر توجه کافی داشته باشد.

 

وی در ادامه با بیان این‌که یکی از ملزومات راوی منابعی است که در اختیار او قرار دارد، ابراز داشت: سال گذشته نشست علمی «روایتگری در حماسه اربعین حسینی» از سلسله نشست‌های علمی تخصصی اربعین بود که به همت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین و با همین هدف برگزار شد. این نشست با تکیه بر کتاب مقتل جامع سیدالشهدا (علیه‌السلام) برگزار شد.

 

به گفته  مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین، راویان اعزامی توسط کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، برنامه‌های روایتگری را در شهر‌های کربلا، نجف، کاظمین، سامرا و مرزهای جمهوری اسلامی ایران به پنج زبان فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی استانبولی و اردو اجرا کردند.

 

احمدی روایتگری را تلاش برای ارتقای بعد حماسی واقعه عاشورا عنوان کرد و گفت: روایتگری شبیه به پرده‌خوانی است و بسیار مورد استقبال زائران قرار می‌گیرد و امسال در نظر داریم آن را با وسعت بیشتری برگزار کنیم.

 

وی در ادامه با بیان این‌که فرهنگ‌سازی در سفر اربعین یکی از ملزومات حوزه فرهنگی اربعین است، گفت: تقویت فرهنگ در میان زائران حماسه اربعین بسیار ضروری است و قطعا می‌تواند یکی از بسترهای مهم وحدت بین مسلمانان باشد.

 

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین در پایان، حماسه اربعین را فراقومی، فراملی و فرامذهبی دانست و بیان داشت: ما در این راهپیمایی عظیم تاثیرات فرهنگی مردمان از کشورهای مختلف را می‌بینیم و همین سبب شکل گرفتن یک اتحاد و همدلی بین مسلمانان می‌شود.