روابط عمومی موسسه زیتون: محیط آرام کتابخانه این روزها هرچند آرامتر از قبل است؛ اما این آرامش وقتی از محیط فیزیکی کتابخانه خارج میشوی و پا به دنیای بیانتهای کتابخانه دیجیتال میگذاری، رنگ عوض میکند و میشود موجی که لحظهای سکون ندارد و هر لحظه صیدی دیگر را در دستان جستجوگرت میگذارد.
کتابخانه تخصصی امام حسین (علیهالسلام) حالا در آستانه آغاز سومین سال فعالیت رسمی خود به حدی از بالندگی رسیده است که بتوان آن را به عنوان یکی از مراکز اثرگذار در پژوهشهای حسینی به شمار آورد.
مجموعهای که بالغ بر ده هزار عنوان سند مرتبط با امام حسین (علیهالسلام) شامل کتاب، مقاله، مجلات تخصصی، لوح فشرده و ... را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی در خود جای داده و به گفته کارشناس کتابخانه امام حسین (علیهالسلام)، پس از انجام پروژه ثبت کاربرگهای مرتبط با اسناد، در گام دوم پروژه الحاق فایل متنی کتابها به اسناد ثبت شده، آغاز شده و به مرور زمان در حال تکمیل است.
در کتابخانه دیجیتالی امام حسین (علیهالسلام) چه میگذرد؟
«ساغر مکاریان» در پاسخ به این سوال که تا کنون چه تعداد از این فایلها به طور کامل بارگذاری شده است، اظهار داشت: از میزان 4989 کاربرگ ایجاد شده کتب فارسی، تعداد 3080 فایل متنی بارگذاری شده و در کتابخانه دیجیتالی قابل دریافت و مطالعه است.
وی همچنین به ایجاد 556 کاربرگ کتب لاتین نیز اشاره کرد و افزود: از این میان خوشبختانه 317 فایل متنی کتب را بارگذاری و در اختیار علاقهمندان قرار دادهایم. در کنار کتابهای لاتین، تعداد 459 مقاله به زبان انگلیسی نیز در سایت کتابخانه بارگذاری شده و در آینده نزدیک، کار الحاق فایل بیش از 2000 مقاله دیگر به اتمام خواهد رسید.
این منابع تنها بخشی از تمام محتوای علمی است که در کتابخانه دیجیتالی امام حسین (علیهالسلام) موجود است و در کنار آن باید به تعداد 258 منبع دیداری و شنیداری به زبان فارسی، 248 فایل به زبان انگلیسی، همچنین تعداد 206 مجله تخصصی فارسی در حوزه سیدالشهدا (علیهالسلام)، 49 پایاننامه به زبان فارسی و بیش از 54 پایاننامه به زبان انگلیسی نیز اشاره کرد.
روزهای بالندگی کتابخانه تخصصی امام حسین (علیهالسلام)
اینکه کتابخانه تخصصی امام حسین (علیهالسلام) موفق شده خود را به عنوان نخستین کتابخانه دیجیتالی این حوزه معرفی کند هرچند افتخار کمی نیست، اما این برای مسئولان و کارشناسان کتابخانه تنها آغاز راه است و آنچه دغدغه اصلی این روزهای فعالین کتابخانه است، جمعآوری، دستهبندی، تکمیل منابع محتوایی و علمی، رفع نواقص و اشکالات احتمالی دسترسی کاربران و نواقص فنی کتابخانه است.
خانم مکاریان از بازسازی منابع محتوایی موجود به عنوان اقدامی در راستای بهبود و سهولت دسترسی کاربران به منابع علمی کتابخانه اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به حجم بالای فایلهای بارگذاری شده، کاربران بعضا در دانلود منابع با مشکل مواجه میشدند، به همین دلیل تدابیری اندیشیده شد که فایلهای حجیم جای خود را به فایلهای فشرده و کمحجمتر بدهند.
فعالیتهایی از این دست تلاشی است جهت تبدیل این کتابخانه دیجیتالی به عنوان مرجع قابل استناد و اطمینان برای هر پژوهشگری که میخواهد از حسین (علیهالسلام) بهتر بداند و بیشتر بخواند. اقداماتی که نویدبخش روزهای بالندگی کتابخانه تخصصی امام حسین (علیهالسلام) به عنوان یکی از پروژههای مهم موسسه زیتون و گامی جهت تحقق جهانیسازی نام و فرهنگ سیدالشهدا (علیهالسلام) است.
عموم دانشگاهیان، پژوهشگران و علاقهمندان میتوانند با عضویت در کتابخانه امام حسین (علیهالسلام) و رجوع به بخش جستجوی منابع به منابع مورد نیاز دسترسی و کتب و سایر محتوای موجود را دریافت نمایند.
ثبت نظر شما