همزمان با ولادت امام حسن عسگری(علیه‌السلام)، شامگاه شنبه 24 آذرماه مراسم سخنرانی و مولودی خوانی در محل حسینیه موسسه زیتون برگزار شد.

 

 صبح زود است. اهالی بن‏‌بست «صفایی» در خوابند. صدای آرام گذر آب رودخانه سکوت بن‏‌بست را می‏‌شکند. کبوترهای موسسه زیتون، دور حوض آبی‏‌ر‌نگ نشسته‏‌اند و آرام آواز می‏‌خوانند. ماهی‏‌های گلی در حوض شنا می‌‏کنند. بوی نم ماسه‏‌ها در حیاط پیچیده است. آفتاب روی ماسه افتاده است. حیاط تازه آب و جارو شده است.

 

 

ساعت عدد 9 را نشان می‏‌دهد. خادمین افتخاری موسسه زیتون اما در جنب‏‌وجوش‌اند. دو، سه نفر از اعضای خادمین افتخاری در پشت میز آشپزخانه نشسته‌‏اند و با دقت، خیارها را خرد می‏‌کنند. در گوشه‌‏ای دیگر آشپزخانه، سه، چهار نفر دیگر با قاشق‌های بزرگ، مواد ماکارونی، شام مراسم مولودی، را با دقت در ظرفی به هم می‏‌زنند.

 

همه مشغول کارند. خادمین افتخاری، مشغول آماده کردن وسایل پذیرایی برای مراسم جشن میلاد امام حسن عسکری (علیه‌السلام) هستند. مراسم عصر امروز، در روز بیست‏‌وچهارم آذرماه و از ساعت 5 عصر شروع می‏‌شود.

 

وصیت‏‌نامه خاص امام یازدهم (علیه‌السلام)

 فانوس‌‏ها حیاط را روشن کرده‌‏اند. هوا تاریک شده است. صدای «الله اکبر» در حیاط می‏‌پیچد. کبوترها گوشه‌‏ای کز کرده‌‏اند و به صدای خوش اذان گوش سپرده‌اند. مهمانان کم‏‌کم از راه می‌رسند. همه در حسینیه موسسه زیتون جمع شده‌اند. صف نماز تشکیل می‌شود. همه در صف‌های منظم، پشت حجت‌‏السلام شجاعی، امام جماعت به نماز می‏‌ایستند و نماز به جا می‌آورند. بعد از پذیرایی، مراسم سخنرانی حجت‏‌الاسلام شجاعی شروع می‏‌شود.

 

وقت شروع مراسم جشن میلاد است. موضوع سخنرانی، مظلومیت امام حسن عسکری(علیه‌السلام) است. سخنران مراسم برای بیان مظلومیت امام وصیتی را که ایشان در لحظات آخر عمر شریفشان، به تمام شیعیان داده بودند، تفسیر می‌‏کند.

 

 

شجاعی در ابتدا تاکید می‏‌کند: «وصیت‎نامه حضرت یک تفاوتی با وصیت‌‏نامه سایر ائمه  دارد. ما وصیت‌‏نامه از حضرت محمد(صلوات الله علیه)، امام علی(علیه‌السلام) و سایر ائمه اطهار داریم ولی تفاوت وصیت‌‏نامه امام حسن عسکری(علیه‌السلام) با دیگر وصیت‌نامه‌ها در این است که امام می‌دانند آخرین امام ظاهر هستند. می‏‌دانستند امام بعد از ایشان غیبتشان طولانی خواهد بود.» 

 

شیعه واقعی بودن از نظر امام عسن عسکری (علیه‌السلام)

امام در متن وصیت شیعیان را به تقوای خدا، دعوت می‏‌کند. شجاعی می‎پرسد: «معنای تقوا چیست؟ هر کسی تقوا را به تعبیری معنا می‌کند، یکی از بهترین ترجمه در تقوا، پروای الهی است. در بخشی از وصیت‏‌نامه امام(علیه‌السلام) شیعیان را به ورع سفارش می‌کند. فرق ورع و تقوا در چیست؟ یکی از این تفاوت‏‌ها، این است که ورع سطح بالاتری از تقوا دارد. تقوا یعنی مثلاً در موقعیت گناه، قرار نداشتن، ورع چند پله بالاتر است. یعنی خودش را در موقعیت گناه قرار ندهد.»

 

امام حسن عسکری(علیه‌السلام) در بخشی از وصیت‌نامه، مومنان را به پرهیز از دروغ سفارش می‌کنند. سخنران مراسم، معتقد است: «یکی از مشکلات روزگارمان رواج دروغ است. کلید وارد شدن به همه گناه‌ها دروغ است.»

 

حاج آقا شجاعی با اشاره به اینکه در بخشی از وصیت‏نامه، امام(علیه‌السلام) شیعیان به امانت‏داری توصیه شده‌اند، توضیح می‏‌دهد: «منظور امام در این بخش، تنها امانت‏داری از مادیات نیست. امانت‏داری معنوی هم شامل امانت‏داری می‌‏شود.»

 

او مثال می‌زند: «گاهی بیان نکردن سر زندگی مردم، جز امانت‌داری است. مگر من حق دارم راز زندگی دیگران را بازگو کنم؟ یکی از امانت‌ها هم نام‏گذاری فرزند است. اولین امانت‌داری پدر و مادر در حق فرزندانشان، این است که نام نیکو برای او انتخاب کنند.» این امانت‏داری درباره همه بندگان خداوند صدق می‌کند، حتی آنان که شهرت به معصیت و انجام گناه دارند.

 

حجت الاسلام شجاعی به عنوان حسن ختام سخنان خود به این فرموده امام عسگری(علیه‌السلام)) اشاره می‌کند که «هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته می‌شود که او یک شیعه است.»

 

عطر نرگس در زیتون

 سخنرانی حجت‎الاسلام شجاعی که به پایان می‌رسد، همه خود را برای مولودی خوانی «سید حمیدرضا شجاعی» آماده می‌کنند. خیلی زود، صدای مولودی ‎خوانی در حیاط موسسه زیتون می‌پیچد. همه کف می‌زنند و برای ولادت امام جشن می‌گیرند. 

 

 

جو حسینیه خیلی زود تغییر می‎کند. کمی دورتر از حسینیه، در آشپزخانه موسسه زیتون، همه سرگرم آماده کردن غذا هستند. غذاها در ظرف مخصوص چیده شده است.

ساعت از هشت شب گذشته است. مهمانان مراسم رفته‌اند. فانوس‌ها با نور کم‌‌‌‌‌‏ر‌مقشان حیاط موسسه را روشن کرذه‌اند. مهتاب از پشت ابر بیرون می‌آیذ. مهتاب در آب حوض می‌افتد. ماهی گلی‌ها در نور مهتاب شنا می‌کنند. کبوترهای موسسه، در نور مهتاب آرام آواز می‏‌خوانند. عطر نرگس در حیاط موسسه پیچیده است.