چرا فرهنگ؟
تیکتاک، تیکتاک
این صدای بمبی است که هر لحظه در هر جای دنیا امکان انفجارش وجود دارد. دیروز در کوفه و کربلا صدایش به گوش می رسید؛ امروز در قلب اروپا و فردا...
اما مدتها پیش از این بمب های دست ساز و خانمانسوز، بمب های فکری بودند که افکار و اعتقادات انسانها را هدف قرار داده اند؛ و حالا مغزهای تخریب شده و به جای مانده از همان بمب ها هر روز دریایی از خون در شهرها به راه می اندازند. کمتر کسی اهمیت آن بمب های فکری را دانست و برایش کاری کرد و امروز کمتر کسی است که از گزند این بمب ها در آسایش فکری به سر برد.
همه ما تلاش می کنیم که نیاز محرومان به آب، نان و پوشاک را تامین کنیم؛ اما برای فقر فرهنگی و استضعاف دینی هم باید کاری کرد. در جامعه ای که هر روز ارزش ها و اعتقادات دینی و فرهنگی اش سیر نزولی داشته باشد، روزبه روز دستگیری از محرومان و مستمندان هم کاهش و آمار جرم و جنایتش افزایش خواهد یافت. طالبان، القاعده، داعش، بوکوحرام و... همه محصول ضعف فرهنگی و مذهبی کشورهاست. اگر جامعه ای به لحاظ فکری فتح گردد، به راحتی مرزهای فیزیکی خود را تسلیم خواهد کرد.
اگر با نان و آب چند روزی به یک انسان زندگی می بخشیم، اما افکار و اعتقادات درست، راه سعادت اخروی را برایش هموار می کند. از این روست که سیدالشهدا علیه السلام در حدیثی نجات اعتقادات مومن را حتی از نجات جان وی واجب تر می دانند.
چه باید کرد؟
در عصر حاضر و با تخصصی شدن فعالیت های بشری، رقابت فرهنگی نیز شیوه و راهی نوین یافته است. هرچند همچنان ابزارهای سنتی دفاع از مکتب و فرهنگ سازی در میان عموم جامعه اثرگذارند اما رفته رفته این ابزارها جای خود را به شیوه های نوین و تکنولوژی های جدید می دهند. چنانکه پرده خوانی، نقالی، تعزیه، منبر وعظ و حتی خانواده و مدرسه روز به روز جای خود را به سینما، تلویزیون، شبکه های اجتماعی، دنیای مجازی و اینترنت داده اند.
در روزگار ما همه مکاتب کوچک و بزرگ در استفاده از ابزار روز از یکدیگر سبقت می گیرند. از وهابیت سعودی و اخوان المسلمین گرفته تا بهائیان، اسماعیلیان و یهود و نصارا هر کدام ده ها دانشگاه، پژوهشکده، موسسه، سایت و شبکه راه اندازی کرده اند. فعالیت هایی که موتور محرک همه آن ها، نیروی انسانی توانمند و سرمایه های در جریان است.
از نظر علما و برنامه ریزان، در عصر حاضر فعالیت غیر تخصصی و غیر متمرکز نتیجه چندانی در بر نخواهد داشت. تربیت نیرو و برنامه ریزی بلندمدت، دو ضلع مثلثی است که دست یافتن به آن کار بسیار دشواری است؛ اما با فراهم آمدن این دو ضلع حیاتی و مهم، ضلع سومی به میان می آید و آن توان مالی اجرای برنامه هاست. رسیدن به هر هدف بلندی وابسته به تحقق این مثلث است.
من چه کمکی می توانم بکنم؟
موسسات و مراکز فرهنگی مختلف هر کدام به شیوهای دست به تامین بودجه خود می زنند؛ اما تجربه فعالیت های مردم نهاد در کشورهای توسعه یافته، این مسیر را در پیش روی ما نهاده است که بهترین راه تامین نیازهای مالی پروژه های مختلف فرهنگی و مذهبی، یاری رساندن عموم مردم است. همه ساله میلیاردها دلار توسط موسسات مردم نهاد در سراسر جهان به ترویج باورها و اعتقادات فرقه های مختلف اختصاص داده می شود. هزینه هایی که اغلب توسط مردم تامین می شود.
شما هم می توانید با کسر اندکی از درآمد خود، در به ثمر رسیدن فعالیت های مختلف فرهنگی شریک شوید. بی تردید قطره قطره نذوراتی که از روی آگاهی و خلوص مومنان پرداخت می شود می تواند به رودی جاری و اثرگذار بر فرهنگ جامعه تبدیل شود.
نذورات من صرف چه کارهایی می شود؟
بنای قلک نذر فرهنگی بر حمایت از فعالیت های مستقل دینی است. فعالیت هایی که آمیخته ای از عقلانیت و تعلق خاطر به مکتب اهل بیت علیهم السلام است. برای نمونه عناوین برخی از فعالیتهای مورد حمایت قلک نذر فرهنگی بیان می شود:
و...
قلک نذر فرهنگی را به دیگران معرفی کنید
شما علاوه بر مشارکت خود در طرح نذر فرهنگی، می توانید این طرح را به دیگران هم معرفی کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر، با ما در تماس باشید.
مشاهده وب سایت: culturaldonation.com
صفحه اینستاگرام: culturaldonation
ربات نذرفرهنگی: culturaldonation_bot